woensdag 1 oktober 2014

Het is alweer oktober , wat gaat de tijd snel met dit mooie nazomer weer.
Was dan ook een zuinig blogmaandje die van september. Veel nog buiten geweest om de laatste zonnestralen op te vangen. Je kan nog lang genoeg binnen zitten als het weer omslaat in guur herfst weer.
Gister was het voor mij even heel speciaal. Mijn hond Dunja kwam even op bezoek. Ze woont inmiddels al bijna 2 jaar niet meer bij mij. Maar ik mis haar nog steeds heel erg. Ook al word ik omringt door lieve katten.
Door mijn artrose en reuma in mijn voeten kon ik niet meer dagelijks de wandelingen aan en met een ander mee wilde ze niet. Dus heb toen met pijn in mijn hart het besluit moeten nemen om haar uit huis te plaatsen in een gezin met nog een hond en ook katten en hele lieve kinderen. Ze zit daar prima op haar plek en gelukkig mag ik regelmatig de foto's zien die op fb voor bij komen. En kan ik telkens weer zien dat ze toch echt op haar plekje zit en haar energie daar wel kwijt kan. Ze is tenslotte nog jong en ze heeft nog een heel leven voor haar.
Bij aankomst herkende ze haar vroegere buurt nog heel erg goed, en het huis ook. Blij zat ze voor mijn deur, en een fijne begroeting volgde. Daarna ging ze gelijk op onderzoek uit en kwam gelijk de katten tegen die geen centimeter op zij gingen en ze wat rustiger haar entree af maakte. De rest van de middag probeerde ze me veel te ontwijken, wilde niet aangehaald worden door me , maar toen ik haar lievelings koekjes te voorschijn haalde kwam ze snel naar me toe en heeft ze lekker opgegeten om daarna weer snel naar haar nieuwe baasje te gaan.
Het is goed zo, bij hun heeft ze haar nieuwe leven wat ik haar niet meer kan geven, hoe graag ik dat ook zou willen.


Gisteravond weer bezig geweest met verjaardagskaarten maken voor de maand oktober.
En vanmorgen het af gemaakt dan kunnen ze vandaag op de post en zijn ze er ruim op tijd.Ook heb ik nog wat gehaakt, zag dat voorbij komen bij Lindevrouwsweb en wilde dat gelijk ook even uitproberen. En vond het wel aardig gelukt al was het wel een prigelwerkje om te doen.
Verder ben ik aan het breien voor het sinterklaasfeest, maar dat is nog niet af dus die foto's moeten nog even wachten.
Afgelopen week wel weer een geweldige foto van mijn jonge kat Maartje gemaakt. Het buiten spelen bevalt de dames prima, maar merk ook dat ze niet zo van de ochtend kou houden, Maartje kan inmiddels ook in bomen klimmen, en er ook zelf weer uitkomen. Dat laatste is toch wel heel belangrijk. Maar op een paaltjes zitten die kunst is ze nog niet machtig. Ze heeft op deze manier zeker een kwartier in het zonnetje gezeten. Het was een dolkomisch gezicht .
Ach ze zal het vast wel eens voorgedaan krijgen door de andere katten hoe het wel hoort.
Dit was het weer, graag tot de volgende keer

1 opmerking: