zondag 6 juli 2014

In dit blogberichtje krijg je een stukje overzicht van mijn moestuin te zien.
Hoe alles groeit en welke groente er allemaal staan.
Dus geniet mee van de verzamelde foto's

Dit zijn mijn stok snijbonen en stok spercibonen

Dit zijn nog wat lage snijboon plantjes. Dit jaar wilde het niet zo vlotten met het groeien van de planten. Veel is er opgegeten door de slakken of vogels. Dus telkens opnieuw planten en hopen dat het aanslaat. Nu staan er wel wat verschillende soorten door  elkaar. Ach als er geoogst kan worden kan je vast wel zien wat het is.
Hier nog wat soorten sla en rechts zijn bieten. De bietjes doen het ook niet zo lekker. Heb veel plantjes weggegeven en daar doen ze het prima. En waarom bij mij niet, het is mij een raadsel.
Ach ik blijf ze maar lief toespreken en hopen dat ze dan toch maar gaan groeien

Hier nog een rijtje pluksla en links zie je nog radijs staan. Verder staat er nog meer radijs
Maar is niet op deze foto te zien
Veilig onder het net staan de tuinbonen. Vandaag ook de eerste gegeten en ze waren heerlijk.
Hier staat de koolrabi. Ook dit jaar niet zo mooi door de droge momenten. Heb inmiddels weer nieuwe planten gezet en kijken of die het beter doen.
Dit is een stukje van het aardbei bed met terug gesnoeide plantjes. Dit zijn de vroege planten. Verder staan de doordragers en die staan nu vollop in bloei. Dus dat belooft straks met wat zon weer lekkere aardbeien.
Hier nog een rijtje met bieten die het wel doen. Die kan ik deze week ook oogsten.
Dit is mijn courgette plant, je kan nog prima zien dat een slak een courgette aan het afsnoepen is geweest. Hopelijk kan ik er dit jaar nog een vrucht van plukken. Thuis doen ze het beter, daar staat hij in een pot en kunnen de slakken er niet zo makkelijk bij.

Verder staan er nog aardperen, rode melde een maggi plant 2 soorten rabarber en de winter prei staat er ook al in. En nieuwe andijvie planten groeien ook weer prima. En dit jaar heb ik ook voor het eerst wat witlof planten gezet. Kijken of me dat ook gaat lukken.
Zo dat was het voor deze week.
Tot de volgende keer maar weer

1 opmerking: