zondag 25 juni 2017

Vandaag wilde ik jullie even laten meekijken in mijn andere hobby en dat is tuinieren.
Deze periode van het jaar ben ik daar ook best druk mee en het resultaat mag er weer zijn.
Al heb ik afgelopen jaar wel wat hulp gehad in het zware werk zoals het omspitten en de bedden maken op de moestuin. Maar verder heb ik het tot nu toe allemaal zelf bijgehouden en beleef er erg veel plezier aan.

Dit jaar bolcourgettes op de tuin en voor de eerste keer niet opgegeten door slakken. Deze plant geeft ongeveer iedere dag en soms om de dag een mooie bol af. En ze smaken heerlijk

NieuwZeelandse spinazie. Deze zaadjes groeien uit tot vrij grote planten met uitlopers en van de blaadjes kan je de hele zomer heerlijk spinazie eten. Deze plant wordt niet opgegeten door slakken en schiet niet door. Ideaal natuurlijk. Het zaad heeft alleen een vrij lange kiemtijd namelijk 3 a 4 weken maar daarna is het ook niet meer te stoppen :-)
Dit is een stukje bieten, die groeien ook al prima. Mooi blad ook dit jaar. Dat wordt straks ook smullen
Hier verscholen staat de andijvie en heb ik gister geoogst. Ze waren al zo mooi groot geworden en nu met de regen wil ik niet het risico lopen dat ze gaan schieten.
De suikermais staat al mooi in bloei, dus dat belooft ook een mooie oogst te worden.

De kroppen sla staan er ook mooi bij en ze smaken heerlijk :-)

Een rijtje met boontjes, dit jaar geen stok maar laag gezaaid. Dus hebben dit jaar wat meer ruimte nodig maar zijn nu wel goed te beschermen tegen de kraaien. Een maal door-plukken levert deze grote zak al op. En ik kan ze nog wel een paar keer doorplukken omdat er nog steeds bloemen zijn en de bijtjes deze druk bezoeken. De zak met boontjes staat trouwens tegen palmkool , dat is een 2 jarige plant en daar kan je telkens de onderste bladeren van oogsten en er de heerlijkste gerechten mee maken. Verder staan er ook nog aubergine planten, en daar hoop ik ook nog wat van af te kunnen halen. Als ze vrucht dragen zal ik dat zeker tonen. 
Deze foto's tonen alleen nog maar mijn gehalveerde moestuin weer. De volgende keer laat ik jullie mijn tuin bij huis zien, want daar is ook nog zoveel moois te zien aan bloemen en groentes.1 opmerking: