zaterdag 12 september 2015

September is al weer 12 dagen oud. Wat hebben we een regen gehad maar daarna kwam gelukkig weer de zon.
De hoeveelheid regen heeft best veel schade aangericht op mijn moestuin. Net voor die begon heb ik de lima bonen nog geoogst, maar het kwaad was al geschied. Schimmels deden hun best en de hele oogst was weg. De tomaten vonden al die regen ook niet fijn. Maar daarna deed de zon ze wel weer goed.
Dit waren de Lima bonen, 4 kistjes vol. Maar allemaal verloren door de schimmels.

Dit is een gedeelte van de geoogste tomaten. Buiten staat ook nog een mand vol om bij te kleuren. Maar aan de planten hangt ook nog veel hele groene. Geen idee of die nog genoeg gaan kleuren om te oogsten. We gaan het zien.
Op creatief gebied heb ik ook niet stilgezeten.
Dit keer babysokjes gebreid. Van die stoere met  kabel.

Mooi verpakt en een vriendin daar blij mee gemaakt die net het hartje had horen kloppen. Ze was er heel blij mee.
Nu bezig met een omslag doen voor een andere vriendin. Nog wel wat toeren te gaan voor hij af is. Maar hij wordt wel heel vrolijk met al die kleurtjes. Het zal vast wel af zijn als het weer fris gaat worden.
Ik had een zak vol met walnoten gekregen. En met dat mooie weer ze van hun harde schil ontdaan. Nu kan ik ze zo gebruiken bij het bakken. Het was nog een hele klus.
Ook afgelopen week de laatste rijpe bramen geplukt, er hangen nog wel veel vruchten, maar die zijn nog rood, dus die hebben nog even te gaan. En of ze dat gaan halen , geen idee. Maar deze potjes zijn voor kadootjes en natuurlijk eigen gebruik.
Ohhh en een heerlijk kinderboek gekocht van Jochem Myjer. Wat een leuk voorleesverhaal is dat.
Hoop dat hij  nog veel meer kinderboeken gaat schrijven. Ik ben fan :-)
Dit was het weer voor nu. Tot de volgende keer maar weer

1 opmerking: