maandag 29 februari 2016

Dit wordt de  laatste post in de maand februari door de extra dag.
Dus er goed aan gedacht om te posten natuurlijk.
Mijn afspraak met mezelf om iedere dag een mutsje te breien kwam in januari nog wat moeizaam op gang. Maar deze maand heb ik de smaak te pakken en zijn het er zelfs iets meer geworden :-)
Toen ik ze daarnat telde kwam ik op het aantal van 73, terwijl ik in januari op 23 bleef steken.
Dus deze maand is het meer dan goed gelukt. Heel tevreden mee natuurlijk

Het leuke is dat er nog steeds niet een hetzelfde is. En dat blijf ik proberen natuurlijk. Hoop ook dat ik de komende tijd nog wol donaties ga krijgen om dit te blijven volhouden.

Tot de volgende week maar weer

dinsdag 23 februari 2016

En de maandag weer overgeslagen. Dinsdag is dus het nieuwe begin van de week lijkt het wel.
Deze afgelopen week veel gedaan, maar weinig nog om te laten zien.
Wel 2 mooie kaarten die al weer klaarliggen om in de volgende maand verstuurd te worden.
Afgelopen maand ook weer 8 mensen blij kunnen maken met verjaardagspost.


Het zijn nog steeds 3D kaarten. Vind het nog steeds heel leuk om die te maken. Het knippen gaat niet makkelijk. De fijne schaartjes zijn klein en soms passen mijn opgezette vingers daar niet in. Maar zolang het gaat , ga ik door. :-)
Vanmorgen bij een heerlijk voorjaarszonnetje wat plantjes in potten gedaan. Staat altijd zo heerlijk voorjaarsachtig. De bollen die ik in dec geplant heb komen ook al goed op. Dat wordt straks een bloemenpracht.


Ook thuis al weer bezig met een plan van aanpak voor mijn moestuin. Volgende maand voorzichtig beginnen met voorzaaien. Heerlijk heb er weer zin in.

Tot de volgende week maar weer en hopelijk tot ziens

dinsdag 16 februari 2016

Dit keer op een dinsdag posten. De maandag was heel snel voorbij en ik was het even vergeten.
Maar heb weer wat leuks om te laten zien.
Dit keer een zwart/wit tikkertje. De ontvanger was er heel blij mee.






Verder heb ik me afgelopen week met wat "kus" post bezig gehouden. Vrijdag kon je met een kusafdruk kaarten gratis verzenden.
Gewoon een aantal mensen blij verrassen met post is leuk om te doen.
Alleen helemaal vergeten daar een foto van te maken.

Ook weer 2 verjaardagskaarten gemaakt. De maand maart zijn er weer heel veel jarigen. Dus mag er nog wel een paar maken wil ik die allemaal een kaart gaan sturen. Maar een begin is er weer.

Dit was het weer voor deze week.
Een hele fijne week toegewenst en tot de volgende keer ...

maandag 8 februari 2016

Mijn goede voornemen dit jaar was oa, iedere dag een mutsje breien. Ik maak er geen halszaak van als het niet lukt, maar op deze manier wordt het breiwerk voor de ouderenbond een beetje gespreid.
Aan het eind van het jaar heb je al zoveel te doen en dan heb ik mooi een pakketje klaarliggen om te versturen.
Deze heb ik in januari gebreid, zo tussen al het andere knutselwerk door.
En nee iedere dag is niet gelukt, maar dat geeft ook niks. Dit is al weer een mooi beginnetje/

Kreeg vorig jaar een tasje vol met kleine restbolletjes wol en had ook nog wat over van mijn eigen breiprojecten. En op deze manier wordt dat mooi opgebruikt.

De schaapjes tas was helemaal vol. Dus heb al aardig wat weggewerkt. En voor de maand februari ook al lekker bezig. Vond het wel een leuke uitdaging die ook nog wat leuks opleverd.

tot de volgende keer maar weer.

maandag 1 februari 2016

Ja mijn breiwerkje is af, wilde het eigenlijk nog in de maand januari posten. Maar ja dan moet je wel je plannen uitvoeren he....
Het is dus nu toch in februari terecht gekomen. Eigen schuld dikke bult. Dat heb je als je te vaak dingen uitstelt om te doen.



De fantasie steek in het voorpand moest eigenlijk een ajourpatroontje worden. Maar na een dag breien, uithalen, natellen en weer opnieuw beginnen dat maar niet gedaan. En deze steek uitgezocht en daar kwam ik wel uit en vind ik ook heel mooi staan.
Aan een goede vriendin later het ajourpatroontje  laten zien en gevraagt of er soms een fout in stond. En ja hoor later kreeg ik van haar het patroon uitgewerkt terug met proeflapje. Er zaten heel veel fouten in het beschreven patroon. Vandaar dat ik er niet uit kon komen. Maar nu heb ik wel de goede versie in mijn bezit. Dus ga dat zeker nog een keer breien. Want dat was toch mijn eerste keus.
Dit gilet vest heb ik verder zonder patroon gebreid. Gewoon een passend kledingstuk nagemeten en proberen na te breien. Warme truien vind ik vaak te warm en dit is net lekker over een tshirt heen en geeft op de plaatsen waar ik warmte wil genoeg comfort.
Dus missie geslaagt!! Gewoon durven en beginnen.
Tot de volgende keer maar weer.